Patricia George

Accordeon

Patricia George
Over Patricia George

Patricia George studeerde accordeon en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Roger Eggermont en Theo Mertens waar zij de Eerste Prijs Accordeon en de Eerste Prijs Kamermuziek telkens met onderscheiding behaalde. Tevens woonde Patricia masterclasses bij waar zij mede onderricht kreeg van Viatcheslav Semionov, vandaag algemeen beschouwd als één van 's werelds meest beroemde concerterende Russische hedendaagse componist voor bayan.

Vanaf 1995 ging zij op wereldtournee met de productie “La Tristeza Complice” naar een choreografie van Alain Platel in samenwerking met het productiehuis LOD en Les Ballets C de la B. Daarnaast werkte Patricia samen met productiehuizen als Hussaarts & Van Lohuizen, Het Paleis, Laika, BonteHond en Pantalone.

In 2009 richt zij samen met Michael De Weert, Sarah Vandendriessche, Tine Van Parys en Bart Zwaan de groep CIRCACINCO op waar de sensuele, fijngevoelige en karaktervolle tangomuziek centraal staat. Sinds 2017 maakt contrabassist Bram Decroix CIRCACINCO compleet.

Naast haar werk als uitvoerend muzikant schrijft zij eigen muziek en arrangementen voor o.a. Accell. Als leerkracht accordeon, samenspel en instrumentaal ensemble is zij verbonden aan de Academie de Kunstbrug Gent. 

www.patriciageorge.be