Tips & tricks om een duurzaam event te organiseren

WOE 15:30 - 16:00

Keynote 1

Hoe organiseer je events op een duurzame manier en neem je zo een voorsprong op de toekomst? Ecofest & de OVAM delen graag een aantal werkbare tips & tricks.

Sinds 2004 begeleidt Ecofest organisatoren van evenementen op verschillende vlakken van duurzaamheid. De diensten bestaan uit de coördinatie en uitvoer van het afvalbeheer en het opsporen van verbetermaatregelen via onze eco-scans.

De overstap naar herbruikbaar cateringmateriaal brengt een aantal logistieke uitdagingen met zich mee. Denk daarbij aan de organisatie van de bar, de verspreiding van proper cateringmateriaal en ophaling van vuile vaatwas, de stockage en telling van bekers, de afspraken met verschillende drankensponsors -en leveranciers, de eventuele overstap naar tapinstallaties, pre- en postmix, de implementatie van een waarborgsysteem, de inzet van personeel, ... Hoe begin je eraan en waar hou je rekening mee?

Het succes van herbruikbaar cateringmateriaal is onlosmakelijk verbonden met een goed retoursysteem. Verschillende waarborg systemen zoals de ecocoin, bonnetjes, cash tot uiteenlopende digitale systemen worden besproken.

De OVAM deed onderzoek over de milieu-impact van herbruikbaar cateringmateriaal en hoe u hiermee rekening houdt als u zelf aan de slag gaat. Tot slot krijgt u een overzicht van het huidige en toekomstige beleid rond cateringmateriaal op Vlaams, federaal en Europees niveau.