De Social Media Event Video Creator

WOE 14:45 - 15:15

Dit is een presentatie van 2018

Organiseer je vaak events voor dezelfde doelgroep, dan heb je wellicht al een grote community opgebouwd. Maar organiseer je wat minder vaak events, dan vraagt het wat werk om je community wakker te maken en de social media promotie snel op de rails te krijgen. 
Video content is dan ook de manier om je community snel te activeren. Je laat hen meedenken, meevoelen en meeleven in je verhaal. Zo worden volgers uit je community je ambassadeurs. Een goed contentplan is dan onontbeerlijk, want om de vanzelfsprekende posts over je event te overstijgen heb je goede videoconcepten nodig. En misschien een andere kijk op je event? 
Hoe ga je je event brand vorm geven in die video content en welke verhalen ga je brengen? Heel wat events hebben de vanzelfsprekende 'aftermovie' die vaak wordt opgerakeld als promotie voor de volgende editie, maar hoe bereik je het volgende niveau in video content? 

In deze sessie ontdek je aan de hand van de case 'Radio United' op Dour Festival hoe je snel weer de aandacht grijpt van je community met sterke video content en hoe je hen opnieuw kan inzetten om je verhaal verder te vertellen. Je staat stil bij je eigen journalistieke reflex om als reporter het verhaal van je event te vertellen. Misschien ga je nog een stap verder en maak je je eigen event-fictie?
Kortom, je wordt een reporter, een filmmaker en een social media event video creator!!!