Zoeken...

English

Nederlands

Login exhibitors

5-6 NOVEMBER 2025

For visitors

About this edition

For whom is the exhibition

Food Fun & Entertainment

New

Festivak Meets

Partners

Throwback

After movie

Edition 2024

Magazine

2023

Practical information

Location and opening hours

Festivak Connect

Floor plan

Connecting the dots

Claim your free ticket

Visit Festivak and make your event(s) a success. 

For exhibitors

Participating at Festivak?

Become an exhibitor

Participation options

Ready to participate?

Book your stand

Extra information

Exhibitor profile

Visitor profile

Location and opening hours

Floorplan

After movie

Connecting the dots

Request brochure

All information on exhibiting in one document

List of participants Program Contact Free ticket
5-6 NOVEMBER 2025 Free ticket For visitors

For visitors

About this edition

For whom is the exhibition

Food Fun & Entertainment

New

Festivak Meets

Partners

Throwback

After movie

Edition 2024

Magazine

2023

Practical information

Location and opening hours

Festivak Connect

Floor plan

Connecting the dots

Claim your free ticket

Visit Festivak and make your event(s) a success. 

For exhibitors

For exhibitors

Participating at Festivak?

Become an exhibitor

Participation options

Ready to participate?

Book your stand

Extra information

Exhibitor profile

Visitor profile

Location and opening hours

Floorplan

After movie

Connecting the dots

Request brochure

All information on exhibiting in one document

List of participants Program Contact

English

Select language

Nederlands

Login exhibitors

Free ticket

Duurzame menukeuze en no-shows vermijden

Thursday 13:00 - 13:30
Keynote 1
Stijn Lambert

Medeoprichter (Ecofest)

Linkedin More about this speaker

Tijdens deze boeiende en smakelijke lezing duiken we in de verborgen ecologische voetafdruk van wat er op het bord ligt tijdens jouw evenement. Stijn Lambert brengt met heldere inzichten en concrete cijfers de milieu-impact van menukeuzes in kaart. Hoe groot is het verschil tussen een klassiek vleesgerecht en een plantaardige optie? Wat is de rol van voedselverspilling, en hoe sterk weegt het effect van no-shows hierin door? Je ontdekt hoe zelfs kleine ingrepen in je menubeleid en menukaart een grote positieve impact kunnen hebben op de planeet.

Daarnaast neemt Bart Hermans je mee in de praktijk van duurzame eventcatering. Je leert hoe je plantaardige menu-opties niet alleen aanbiedt, maar ook effectief promoot op een manier die aanspreekt bij een breed publiek. Hij deelt inspirerende best practices van duurzaam streetfood op publieksevents: van innovatieve menupresentatie tot slimme nudgingtechnieken die gasten aanzetten tot duurzamere keuzes.

Deze sessie is een must voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen – van cateraars en eventplanners tot duurzaamheidscoördinatoren – en die de ecologische voetafdruk van hun event actief wil verkleinen.

Bart Hermans

Oprichter (Barzinho)

Linkedin More about this speaker

Tijdens deze boeiende en smakelijke lezing duiken we in de verborgen ecologische voetafdruk van wat er op het bord ligt tijdens jouw evenement. Stijn Lambert brengt met heldere inzichten en concrete cijfers de milieu-impact van menukeuzes in kaart. Hoe groot is het verschil tussen een klassiek vleesgerecht en een plantaardige optie? Wat is de rol van voedselverspilling, en hoe sterk weegt het effect van no-shows hierin door? Je ontdekt hoe zelfs kleine ingrepen in je menubeleid en menukaart een grote positieve impact kunnen hebben op de planeet.

Daarnaast neemt Bart Hermans je mee in de praktijk van duurzame eventcatering. Je leert hoe je plantaardige menu-opties niet alleen aanbiedt, maar ook effectief promoot op een manier die aanspreekt bij een breed publiek. Hij deelt inspirerende best practices van duurzaam streetfood op publieksevents: van innovatieve menupresentatie tot slimme nudgingtechnieken die gasten aanzetten tot duurzamere keuzes.

Deze sessie is een must voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen – van cateraars en eventplanners tot duurzaamheidscoördinatoren – en die de ecologische voetafdruk van hun event actief wil verkleinen.

Tijdens deze boeiende en smakelijke lezing duiken we in de verborgen ecologische voetafdruk van wat er op het bord ligt tijdens jouw evenement. Stijn Lambert brengt met heldere inzichten en concrete cijfers de milieu-impact van menukeuzes in kaart. Hoe groot is het verschil tussen een klassiek vleesgerecht en een plantaardige optie? Wat is de rol van voedselverspilling, en hoe sterk weegt het effect van no-shows hierin door? Je ontdekt hoe zelfs kleine ingrepen in je menubeleid en menukaart een grote positieve impact kunnen hebben op de planeet.

Daarnaast neemt Bart Hermans je mee in de praktijk van duurzame eventcatering. Je leert hoe je plantaardige menu-opties niet alleen aanbiedt, maar ook effectief promoot op een manier die aanspreekt bij een breed publiek. Hij deelt inspirerende best practices van duurzaam streetfood op publieksevents: van innovatieve menupresentatie tot slimme nudgingtechnieken die gasten aanzetten tot duurzamere keuzes.

Deze sessie is een must voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen – van cateraars en eventplanners tot duurzaamheidscoördinatoren – en die de ecologische voetafdruk van hun event actief wil verkleinen.

Back to overview

Interested in this lecture?

Register now for Festivak for free and experience two days full of inspiration, practical insights and innovative applications.
Free ticket