Eline Duerinck

Celliste

Eline Duerinck
Over Eline Duerinck

Eline Duerinck studeerde als celliste met onderscheiding af aan de School of Arts bij Judith Ermert. Daaropvolgend kreeg ze lessen kamermuziek aan het Conservatorium van Brussel bij Viviane Spanoghe en Dirk Vermeulen.
Ze volgde masterclasses bij ondermeer David Cohen en Colin Carr.

Als professioneel muzikante vindt ze variatie enorm belangrijk en men treft haar dan ook op verschillende podia met verschillende ensembles. Zo speelde ze mee in een theatertournee van Pascale Platel en werkte ze samen met artiesten als Sarah Ferri, WoFo, Dilek Turkan, e.a. Ze speelde producties met het European Philharmonic Orchestra, Room13 Orchestra en de Chamber Players en verleende haar medewerking aan verschillende musicals, waaronder ‘Peter Pan’, ‘Carrie’ en ‘Daens’.

Als soliste mocht ze concerteren met het kamerorkest Timur und seine Mannschaft en het Gents Academie Orkest.

Ze is vaste celliste van het Warped Time Ensemble, dat zich toelegt op het uitvoeren van 20e eeuwse kamermuziek. Dit trio vormt ze samen met sopraan Anna Pardo Canedo en pianist Lukas Huisman. Zij verzorgden recitals voor Jonge Solisten Oost-Vlaanderen en in het buitenland (o.a. in Nederland, Italië, Mexico en Bolivia).

Eline heeft een warm hart voor lesgeven en is als leerkracht cello en AMV verbonden aan Academie de Kunstbrug Gent. Ze gaf deze zomer een masterclass cello aan het Instituto Eduardo Laredo in Cochabamba, Bolivia.