Een event waar iedereen zich eigenaar van voelt

WED 11:45 - 12:15

This is a 2018 presentation

De Belgian Pride in Brussel is met haar 100.000 bezoekers en tal van deelnemende organisaties het grootste eendags-evenement van onze hoofdstad. De Pride is er voor- en door iedereen. Wat wil dat concreet zeggen en hoe organiseer je een evenement in een organisatorisch complexe stad, met tal van betrokken partijen en stakeholders vanover het hele land?

De organisatie van een evenement als de Belgian Pride in Brussel onderscheidt zich van andere evenementen door haar complexe organisatiestructuur: bezoekers, deelnemers, (LGBTI+) activisten en de LGBTI+ beweging, (commerciele) horeca, de toeristische sector, overheid en stad, ... Allen dragen ze de Pride een warm hart toe, elk met hun eigen doelstellingen en verwachtingen. Hoe gaat de organisatie daarmee om en hoe tracht ze samenwerkingen te bevorderen? Kan je altijd voor iedereen goed doen, en wat als dat niet lukt?

Hoe zet je een evenement neer waar tientallen organisaties en belanghebbenden 'eigenaarschap' over voelen? Tijdens deze lezing lichten we de organisatie toe van een evenement in een 'organisatorisch complexe omgeving' en wat de dagelijkse uitdagingen zijn.