Duurzame menukeuze en no-shows vermijden
Stijn Lambert
Medeoprichter (Ecofest)
Tijdens deze boeiende en smakelijke lezing duiken we in de verborgen ecologische voetafdruk van wat er op het bord ligt tijdens jouw evenement. Stijn Lambert brengt met heldere inzichten en concrete cijfers de milieu-impact van menukeuzes in kaart. Hoe groot is het verschil tussen een klassiek vleesgerecht en een plantaardige optie? Wat is de rol van voedselverspilling, en hoe sterk weegt het effect van no-shows hierin door? Je ontdekt hoe zelfs kleine ingrepen in je menubeleid en menukaart een grote positieve impact kunnen hebben op de planeet.
Daarnaast neemt Bart Hermans je mee in de praktijk van duurzame eventcatering. Je leert hoe je plantaardige menu-opties niet alleen aanbiedt, maar ook effectief promoot op een manier die aanspreekt bij een breed publiek. Hij deelt inspirerende best practices van duurzaam streetfood op publieksevents: van innovatieve menupresentatie tot slimme nudgingtechnieken die gasten aanzetten tot duurzamere keuzes.
Deze sessie is een must voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen – van cateraars en eventplanners tot duurzaamheidscoördinatoren – en die de ecologische voetafdruk van hun event actief wil verkleinen.
Bart Hermans
Oprichter (Barzinho)
Tijdens deze boeiende en smakelijke lezing duiken we in de verborgen ecologische voetafdruk van wat er op het bord ligt tijdens jouw evenement. Stijn Lambert brengt met heldere inzichten en concrete cijfers de milieu-impact van menukeuzes in kaart. Hoe groot is het verschil tussen een klassiek vleesgerecht en een plantaardige optie? Wat is de rol van voedselverspilling, en hoe sterk weegt het effect van no-shows hierin door? Je ontdekt hoe zelfs kleine ingrepen in je menubeleid en menukaart een grote positieve impact kunnen hebben op de planeet.
Daarnaast neemt Bart Hermans je mee in de praktijk van duurzame eventcatering. Je leert hoe je plantaardige menu-opties niet alleen aanbiedt, maar ook effectief promoot op een manier die aanspreekt bij een breed publiek. Hij deelt inspirerende best practices van duurzaam streetfood op publieksevents: van innovatieve menupresentatie tot slimme nudgingtechnieken die gasten aanzetten tot duurzamere keuzes.
Deze sessie is een must voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen – van cateraars en eventplanners tot duurzaamheidscoördinatoren – en die de ecologische voetafdruk van hun event actief wil verkleinen.
Tijdens deze boeiende en smakelijke lezing duiken we in de verborgen ecologische voetafdruk van wat er op het bord ligt tijdens jouw evenement. Stijn Lambert brengt met heldere inzichten en concrete cijfers de milieu-impact van menukeuzes in kaart. Hoe groot is het verschil tussen een klassiek vleesgerecht en een plantaardige optie? Wat is de rol van voedselverspilling, en hoe sterk weegt het effect van no-shows hierin door? Je ontdekt hoe zelfs kleine ingrepen in je menubeleid en menukaart een grote positieve impact kunnen hebben op de planeet.
Daarnaast neemt Bart Hermans je mee in de praktijk van duurzame eventcatering. Je leert hoe je plantaardige menu-opties niet alleen aanbiedt, maar ook effectief promoot op een manier die aanspreekt bij een breed publiek. Hij deelt inspirerende best practices van duurzaam streetfood op publieksevents: van innovatieve menupresentatie tot slimme nudgingtechnieken die gasten aanzetten tot duurzamere keuzes.
Deze sessie is een must voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van evenementen – van cateraars en eventplanners tot duurzaamheidscoördinatoren – en die de ecologische voetafdruk van hun event actief wil verkleinen.
Terug naar het overzicht
Geïnteresseerd in deze lezing?
Festivak is dé vakbeurs voor de evenementenbranche.
Highlights
"Amai, wat een geluk dat hier zo’n schone schuur stond" All Events bouwt beleving in één dag
AI inclusie en duurzaamheid dit moet je-weten
Meld je aan voor de nieuwsbrief
© Organisatie Groep Zuid
naar boven