Kazerne Dossin vzwStandnr: 123 Hoofdactiviteit: Museum
Kazerne Dossin is een bijzondere herdenkingsplaats in Mechelen. De kazerne diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als 'Sammellager' (verzamelplaats) binnen het Duitse leger. Meer dan 25.000 Joden en meer dan 300 Roma en Sinti werden vanuit deze plek gedeporteerd naar Auschwitz.
 
Tegenover de kazerne is ongeveer 4 jaar geleden het nieuwe museum geopend. Hierbinnen wordt de Belgische casus binnen de Holocaust inhoudelijk en visueel voorgesteld. Als bezoeker wordt je de vraag gesteld hoe het mogelijk was dat zoveel mensen bijna blindelings meegingen in de vervolging van de Joden.
 
Binnen het museum zijn er enkele educatieve ruimtes die ook als vergaderzalen kunnen gebruikt worden en er is een auditorium (tot 83 personen) met alle audiovisuele voorzieningen. Op die manier kan de locatie, met of zonder bezoek aan het museum, met of zonder catering, 's morgens, 's middags of 's avonds...  dienen als een uitstekende uitvalsbasis voor een teambuildingsdag of meeting in Mechelen. Wij denken graag met u mee!
 
 
 
 
 


Neem contact op met deze exposant
http://www.kazernedossin.euSPONSOR
CONTENTPARTNER
MEDIAPARTNER
Informeer naar de mogelijkheden
Eventplanner
RENTIT Experience Event Online Instore & Livecomm